Krukkenexpert, meest uitgebreide assortiment loopkrukken FlexyFoot doppen

FlexyFoot doppen

per stuk - Normaal €18,95

FlexyFoot doppen
euro 16.95 *Prijzen zijn inclusief btw
ArtikelcodeES977
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Flexyfoot

Meer grip en schokabsorberend!
Nieuw model (december 2016)

Flexibele en schokabsorberende doppen voor onder de krukken of wandelstok. Deze innovatieve krukdop zorgt voor meer comfort maar ook voor meer veiligheid en grip.

Het gepatenteerde veersysteem is geïnspireerd door 4x4-schokdempers van een auto en biedt u meer veiligheid en comfort dan de traditionele rubberdop. Zodra de loopondersteuning de grond raakt, worden de krachten in uw lichaam gedempt. Dit verlicht de pijn en vermindert de impact op uw gewrichten, zoals polsen, ellebogen, schouders, rug en nek.

Het maakt niet uit onder welke hoek u de kruk neerzet. Flexyfoot houdt altijd volledig contact met de ondergrond. Doordat het onderste voetstuk onafhankelijk 360° van het loophulpmiddel kan draaien, geldt dit zelfs bij verandering van richting. U ervaart zo meer stabiliteit en een sterk verbeterde grip op elk terrein, met name op gladde en oneffen oppervlakken.  Doordat het loopvlak altijd recht op de grond staat slijten deze doppen ook vele malen minder waardoor ze lang mee kunnen. Daarnaast is de controle op slijtage erg eenvoudig. Wanneer het loopvlak tot aan de markering is versleten, hoeft u alleen maar het onderste deel te vervangen. Het zwarte loopvlak laat geen sporen of strepen achter en is erg stil op harde ondergronden, zoals laminaat- en tegelvloeren.

Dit nieuwe model Flexyfoot wordt geleverd met zwarte ringen zodat u zelf de weerstand in kan stellen van de doppen.

Bij sneeuw en ijs kunt u de doppen eenvoudig voorzien van spikes. Wel zo veilig!

Deze doppen hebbben ongeveer dezelfde diameter als de standaard krukdoppen (40mm diameter) alleen ze zijn wel een stuk hoger, waardoor uw kruk of stok verlengd wordt. Heeft u verstelbare krukken of wandelstok dan kunt u deze 1 of 2 standen lager instellen. Heeft u maatwerk krukken of wandelstok dan moet u deze dus iets inkorten.
Maximaal belastbaar tot 125 kg per paar.

De Flexyfoot is leverbaar voor 4 maten krukken/stokken (het gaat om de doorsnee van de buis aan de onderzijde maar u kunt ook de omtrekt opmeten van de buis)
-16 mm (omtrek circa 5 cm)
-19 mm (omtrek circa 6 cm)
-22 mm (omtrek circa 7 cm)
-25 mm (omtrek circa 8 cm)

LET OP
U kunt de doppen per stuk of tegen meerprijs per paar bestellen.

De doppen zitten erg strak om de buizen, leg de doppen een paar minuten in heet water en u kunt ze er met meer gemak opzetten!

Het loopvlak (de voet) is los leverbaar, zodat u niet de hele dop hoeft te vervangen wanneer het rubber versleten is. (€14,95 per stuk)
kunt nu ook spikes bestellen, voor veilig lopen op sneeuw en ijs.

Flexyfoot biedt
• Verbeterde grip en stabiliteit op alle mogelijke terreinen  
• schokabsorptie (verminderd impact op gewrichten)  
• 360 ° rotatie van de voet/loopvlak (reduceert pols draaiing)  
• Langere levensduur, eenvoudig te veranderen vervangbare voet/loopvlak
Montage
Monteer de Flexyfoot door het ‘bovenstuk’ op de buis van uw kruk of stok te drukken. Vochtig maken met een beetje water en een beetje draaien kan ervoor zorgen dat de Flexyfoot wat makkelijker om de buis past ( heeft hier wel een beetje kracht voor nodig). Zorg voor een strakke pasvorm door de Flexyfoot zover mogelijk op uw hulpmiddel te drukken. De voet moet vrij kunnen draaien zonder dat u deze hoeft los te schroeven. Let op: niet gebruiken als de dop niet stevig vastzit aan de kruk. Het loopvlak kunt u los draaien door eraan te trekken en tegelijktijd draaien, zo kunt u deze ook weer eronder schroeven door de duwen en draaien tot deze vastklikt.
U dient het loopvlak (de voet) te vervangen zodra het profiel versleten is of wanneer de vering niet goed meer werkt. Het 'bovenstuk' hoeft u alleen te vervangen wanneer  deze beschadigd is of niet meer goed vastzit om de buis.


Bekijk ook onderstaande video voor meer informatie omtrent de Flexyfoot doppen en een video van een actieve gebruiker.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review