Smartcrutch onderarmkruk - Short

Smartcrutch onderarmkruk - Short
per paar - ingekort model

5 sterren op basis van 1 reviews

5 stars
Artikelcode: cmx-short
euro 89.95

SmartCrutch Short, de nieuwe revolutionaire onderarm kruk
Een ingekorte versie voor personen tussen de 1.55 en 1.65m

Leverbaar in zwart, blauw en roze.
Instelling onderarmschaal tussen de 21 en 24 cm

Minder klachten aan handen, ellebogen en polsen door het gebruik van de SmartCrutches

Deze krukken onderscheiden zich duidelijk van de standaard elleboogkrukken / loopkrukken. Het verschil zit niet alleen in het uiterlijk, maar juist in de functionaliteit van de kruk. Deze kruk is voorzien van armschalen waardoor je ook op je onderarmen kunt steunen en het niet meer nodig is om je volledige gewicht op je polsen en handen te zetten. De volledig in hoek verstelbare onderarmsteun/armschaal en de in diepte verstelbare handgreep zorgen dat het steunoppervlak / drukpunt wordt vergroot en dat resulteert in een optimale drukverdeling. Pijnklachten in de hand, pols en elleboog worden hierdoor verminderd omdat je (gedeeltelijk) je gewicht op je onderarm zet in plaats van alleen op je handen en polsen.

Optimaal comfort en de juiste steun.
Comfort is belangrijk, maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit en steun. Dit allen is bij de SmartCRUTCH krukken goed samengebracht. Doordat de handgrepen onder een hoek van 7◦ zijn geplaatst nemen uw handen en polsen een comfortabelere positie aan en dit werkt minder belastend. Verder draagt de zachte polstering in de onderarmsteun en de neopreen bekleding van de handgreep bij aan meer comfort.

Flexibele rubberen dop.
Ook de rubberen doppen van de SmartCRUTCH zijn speciaal ontworpen. De dop is flexibel, waardoor er te allen tijde maximaal contact is met de ondergrond voor extra veel grip en minder slijtage aan het rubber. Zelfs als de kruk schuin wordt geplaatst staat het loopvlak recht op de grond voor de meeste grip.

Voor wie is de de SmartCRUTCH onder andere geschikt?
Voor iedereen die op krukken moet lopen zijn deze krukken geschikt. Het is voor iedereen prettig om de druk beter te kunnen verdelen en de pols en hand minder te belasten, maar uiteraard zijn de krukken een uitkomst voor mensen met klachten aan handen, polsen en ellebogen.
SmartCRUTCH elleboogkrukken zijn onder andere uitstekend bij:

   Reumatische- en gewrichtsklachten;
   Revalidatie na knie- en heupoperaties;
   Beenbreuken;
   Achillespeesletsels;
   Ehlers-Danlos syndroom;
   Guillain-Barré syndroom.

Deze verkorte versie is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, roze en blauw
Geleverd per paar, de prijs is ook per paar.
Geschikt voor personen  tot 120 kg.
Deze kruk is verstelbaar in hoogte

Het standaard model is ongeveer geschikt voor personen tussen de 1.65 en 1.90m.
Ben je tussen de 1.55 en 1.65m kies dan voor het model met de verkorte armschalen.
Ben je langer dan 1.90 dan kunt u ook de extra lange buizen bestellen met de verlengset.

Deze krukken wegen ongeveer 790 gram per stuk.

de Short-versie is alleen leverbaar in zwart, blauw en roze.Een video die laat zien hoe u de SmartCRUTCH in moet stellen.

Een video van de SmartCRUTCH gebruikt door iemand die 1 been niet mag belasten.

Een uitleg van de SmartCRUTCH in het engels.

Aantal reviews: 1
Gemiddelde beoordeling: 5 sterren
5 sterren | 2017-12-15 | Ellie

wat een uitvinding!

Wat een uitvinding deze krukken. Ik ben maar een klein vrouwtje en had in eerste instantie de kinderversie gekocht maar deze bleken toch echt te klein en smal voor mij. Dus toen kon ik het zonder problemen omruilen voor deze korte versie en die zijn prima. De lengte is prima, ze zouden van mij iets smaller mogen maar met dikke winterjas vul ik ze dan wel er goed op.
Ik kan nu langer op krukken lopen dan voorheen en dat is natuurlijk geweldig. Minder belasting aan mijn handen en polsen en dus veel langer uit te houden, nu kan ik de rolstoel vaker laten staan!